Limba fiarta in sos alb cu tarhon

Limba fiarta in sos de tarhon

Limba fiarta in sos alb cu tarhon, o reteta culinara usoara si consistenta, gustoasa si cu arome interesante

O reteta de la mama soacra, foarte simpla de facut si foarte gustoasa. Sau cel putin asa mi s-a parut mie . As spune ca ingredientele de mai jos ajung pentru doua- trei persoane in functie si de apetitul fiecaruia.

limba fiarta in sos alb cu tarhon

Limba fiarta in sos alb cu tarhon – reteta printabila

Limba fiarta in sos de tarhon

Limba de porc in sos alb cu tarhon

Tip de reteta: fel principal
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 2 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta simpla si savuroasa cu limba de porc in sos alb cu tarhon

Print

Ingrediente

  • 1 limba
  • sos Bechamel
  • 2 - 3 linguri tarhon – proaspat daca aveti, eu una am folosit tarhon din otet scurs foarte bine
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Punem limba la fiert in apa cu sare. 

  2. Cand este gata, o scoatem si o lasam putin sa se racoreasca dar nu prea mult, pielita de deasupra se curata mai usor cat carnea e calda inca. 

  3. Dupa ce am razuit pielita, am taiat limba felii (pot fi mai groase sau mai subtiri – cum preferam).

  4. Preparam sosul Bechamel dupa tipicul despre care deja v-am povestit, am vrut un sos subtire si asta am si obtinut. 

  5. La sfarsit, am luat niste tarhon din otet, l-am scurs foarte bine si l-am taiat marunt. 

  6. Am folosit doua linguri de tarhon, puteti pune si mai putin, dupa gust. 

  7. Amestecam putin sosul in care am varsat deja carnea si tarhonul. 

  8. Verificam la gust, asezonam cu sare si piper daca mai este nevoie. 

  9. Ca garnitura am fiert niste ciuperci (circa 150 grame pe portie) care au mers de minune cu restul retetei.

 

DSCF8152DSCF8153limba de porc in sos alb cu tarhon

Sa ne fie de bine!!

Comments (1)

  1. 2 noiembrie 2010 - 18:19 Răspunde

    Arata foarte bine! Mersi pentru reteta, chiar imi trebuia pentru ca nu am pregatit niciodata mancaruri cu limba si as vrea sa incerc.

Leave a comment

2 Shares
Share2
Pin
+1
Yum
Share
Email