Legume tempura

Legume tempura

Ai tot gatit cu legume, cand gatim diverse mancaruri, ni se intampla sa ramanem cu jumatate de leguma, un sfert….Stiu o reteta minunata cu care puteti sa puneti in valoare orice ramasita si sa va bucurati de o gustare minunata: Legume tempura.

Legume tempura

Eu fac aceasta reteta mai ales pentru nazdravanii mei caci aceste legume au o textura apropiata de chipsuri insa in interior are legume. Reteta este a lui Jamie Oliver, faimosul, si este  ideala pentru anotimpul in care suntem, este gustoasa si extrem de rapid de facut.

Legume tempura

Legume tempura

Tip de reteta: Gustare
Bucatarie: asiatica
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 10 minutes
timp total: 20 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta minunata, versatila, ce permite folosirea resturilor de legume intr-un mod delicios si sanatos
Print

Ingrediente

  • legume de preferinta cat mai diverse: dovlecei, vinete, ardei, morcovi, ciuperci etc. Eu, ;la tura asta, am folosit dovlecei (o jumatate care-mi ramasese dupa niste dovlecei pane), o vanata si ciuperci – erau destul de micute asa ca doar le-am taiat jumatate
  • 200 gr. faina alba
  • 100 gr. faina de porumb
  • apa foarte rece
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Pentru cantitatile de mai sus, ar trebui destul de multe legume (chiar foarte multe), eu folosesc doar jumatate de cantitate, faina de porumb e jumatate din cantitatea de faina de grau.
  2. Intr-un bol, amestecam faina cu faina de porumb, facem o gaura in mijloc si incepem sa turnam apa, amestecand cu coada unei linguri pentru omogenizarea aluatului.

  3. Turnam apa cat sa capete consistenta unei smantani si nu va faceti probleme daca mai raman pe ici pe colo cocoloase de faina (dar nici sa nu exageram), saram dupa gust.

  4. Feliem legumele, la inceput le faceam foarte subtiri, ca chipsurile dar am constatat ca trebuie nitel mai grosute, sa zicem jumatate de cm, ideea este ca legumele trebuie sa se faca in acelasi timp cu aluatul pus in cativa centimetri de ulei fierbinte. Asa ca nu trebuie sa fie taiate prea gros.

  5. Luam o oala mai adanca, cel mai bun ar fi un ceaun mic sau un wok si turnam ulei – destul de mult, vreo cativa cm ca sa poata pluti legumele in ulei si sa se sfaraie pe toate partile in acelasi timp.
  6. Cand uleiul e incins, luam fiecare felie de leguma, o inmuiem in aluat , scuturam nitel excesul si le punem la prajit pana capata o crusta minunata, auriu deschis, nu inghesuim prea mult intr-o tura, le si intoarcem din cand in cand ca vedem daca s-au facut bine pe ambele parti.
  7. Cand sunt gata, le scoatem cu o spumiera si le punem pe o farfurie, pe o servetel care sa absoarba excesul de ulei.

Notite

Se mananca cat mai repede, nu de alta dar atunci au ele textura aceea placuta crocanta, dupa ce se racesc, se inmoaie nitel dar asta nu inseamna ca nu sunt inca foarte bune. Le putem servi cu niste branza telemea si salata de castraveti, langa niste orez acut simplu si…..cu ce altceva ne mai lasa imaginatia.

Legume tempura

Comments (10)

  1. 28 iulie 2016 - 08:09 Răspunde

    Articolul tau a venit la momentul potrivit pentru ca le-am promis copiilor ca vom testa cat mai multe retete din bucataria asiatica 🙂

  2. 28 iulie 2016 - 08:22 Răspunde

    Cat de simplu si cat de bun trebuie sa fie 🙂
    Incerc si eu 🙂

  3. 28 iulie 2016 - 13:47 Răspunde

    Arata excelent si mi se pare minunata ideea! Trebuie sa adun la un loc mai multe asemenea variante de reutilizare!

  4. 29 iulie 2016 - 11:55 Răspunde

    Iubesc legumele tempura! Trebuie să le mai fac și eu!

  5. Pingback: Jurnal de smotruiala si gatit - 8 - 14 august ~ Casuta Laurei

Leave a comment

128 Shares
Share119
Pin5
+13
Yum1
Share
Email