Jurnal gospodaresc: smotruiala si meniu – 3 – 9 februarie

Jurnal de smotruiala si gatit
Daaaaa, stiu, tarzie postare. Insa am avut o saptamana taaaaaaare complicata. Petre a prins o viroza strasnica si a devenit de nedezlipit de mine, Andrei pare sa nu mai suporte statul in casa si ma innebuneste cu iesitul in curte – daca ar fi dupa el, am sta 95% din timp pe afara – la sfarsitul zilei, cad sfarsita ca dupa o batalie contra terorismului mondial.
Dar am vrut sa  postarea asta chiar daca cu intarziere caci am hotarat sa schimb putin rubrica si se cuvenea sa fac lucrul asta inca de la inceputul lunii – ca asa da mai bine. Deci, de acum inainte, voi scrie saptamanal meniul ce-l planuiesc si smotruiala prin casa la care aspir – ma voi ghida cat de cat dupa planul Fly Lady dar mai deviez dupa chef si urgente.
Saptamana asta, zona sub tinta curateniei este tam tam…… bucataria. Multe din sarcinile de curatenie ale zonei se suprapun cu sarcinile zilnice, asa incat sper sa-mi ramana timp si pentru un…….proiect – sa-i zicem – nou, vreau sa fac un recensamant pe balcon cu toate cele ce-s pe acolo caci visez la un spatiu de vis acolo la vara. Anul trecut am cam neglijat zona si de multe ori, orice lucru de prisos de prin casa pe care nu ma induram sa le arunc le puneam pe acolo, in cutii. Vreau sa fac luna asta un recensamant nemilos – pfff sper sa ma tina hotararea, mai ales ca mi-e urat sa ies pe balon pe vremea asta.
Cat despre meniu……
 
Luni
Micul Dejun
Oua  umplute
Pranz
Ciorba de salata
Cina
Taitei cu lapte
Marti
Micul Dejun
Oua  umplute
Pranz
Ciorba de salata
Spanac  cu ochiuri
Cina
Cartofi copti cu unt si smantana
Miercuri
Micul Dejun
Budinca  de chia cu suc de fructe
Pranz
Ciorba de legume
Cina
Salata de fructe
Joi
Micul Dejun
Tarta Dukan style 
Pranz
Gratar de pui cu legume
 
Cina
Gris de tarate
Vineri
Micul Dejun
Fructe proaspete
Pranz
 
Ciorba de legume 
Tocana de cartofi 
cu salata de varza acra
 
Cina
Budinca de banane
Sambata
Micul Dejun
Pranz
Ciorba de burta
Pui  marinat in iaurt cu legume sote
Cina
Duminica
Micul Dejun
 
Pasta de peste 
Pranz
Ciorba de burta
Cina

 

Comments (0)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Share
Email