Jurnal de smotruiala si gatit – 23 – 29 iunie

Jurnal de smotruiala si gatit

Flori

Mai este vreo saptamana de post si conform calendarului ortodox, in saptamana urmatoare, vom avea doua dezlegari la peste (marti si sambata) si o aniversare de nume la sfarsit, pe onorabilul si minunatul nostru Petrica in onoarea caruia musai trebuie sa pregatim niste tort dar nu m-am hotarat inca ce.

In ce priveste smotruiala prin casa…….Daca in prima saptamana din iunie, zona a fost holul si balcoanele, in a doua saptamana, camerele copiilor, a treia saptamana, camara si bucatarie (cu focusare speciala pe aragaz), saptamana asta mi-a ramas sufrageria si dormitorul plus baia (cat apuc). Vreau sa:

  • scot la aerisit toate pledurile, paturile, hainele de iarna
  • fac un lifting covorului cu o soluti de tarate si bicarbonat
  • fac curatenie in toate sertarele
  • calc toate tricourile si hainele de vara si sa le pun in dulap pe umarase (se tin mai bine)
  • sa lustruiesc mobila cu solutie speciala

Si multe altele, sunt multe de facut si timp putin:(. De ce nu o fi si invers?

Pentru meniu, am hotarat ca saptamana asta sa le dau si baietilor de post si, doar la solicitarea lor expresa, sa le dau un supliment de carne. In consecinta m-am gandit asa:

 

 
Luni
Micul Dejun
Fructe proaspete
Pranz
Cina
Marti
Micul Dejun
Pranz
Crap prajit cu orez
Cina
Miercuri
Micul Dejun
Fructe proaspete
Pranz
Ciorba de conopida
Cina
Joi
Micul Dejun
Salata de fructe de sezon
Pranz
Ciorba de conopida
Tocanita de dovlecel cu orez simplu gatit
 
Cina
Vineri
Micul Dejun
Pasta caju pe paine prajita
Pranz

Ciorba de conopida

 
Cina
Sambata
Micul Dejun
Icre pe paine cu rosii
Pranz
Ciorba de peste
Sufleu de peste cu cartofi natur
Cina
Duminica
Micul Dejun

Sandwich Micado

Pranz 

Ciorba de peste
Lasagna
Cina
ceva dulce

(nu m-am hotarat inca ce)

Comments (3)

  1. 23 iunie 2014 - 10:23 Răspunde

    Ia să vedem noi cum sunt cireşele acelea cu toping crocant, că sună ademenitor.

  2. casutalaurei
    24 iunie 2014 - 03:27 Răspunde

    De cand am scris reteta, am schimbat doar ca am putin mai putin zahar, ca sa fie doar usor dulce. Sa-mi spui daca a avut succes.:)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Share
Email