Jurnal de femeie simpla

Bine ati venit la ”Jurnal de femeie simpla” – editia a n-spea…nici nu mai stiu a cata!

jurnal de femeie simpla

Ma gandesc si eu sa ai povestim nitel, ca n-am mai facut-o demult. Si acum parca ar mai fi momentul. Voi ce faceti? Cum a fost de sarbatori?

Pentru astazi (data/hora)…20.04.2017, 6:21 dimineata.

Afara …a nins aseara. Ma dispera ca m-am saturat de frig si zapada. Conform accuweather, vremea isi mai face de cap pana sambata cand incepe sa fie iar frumos.
Mă gândesc …ca de azi trebuie sa ma apuc iar de planificat, organizat, alergat….Si zau ca n-am chef. A fost frumos cateva zile sa ma pot deconecta total de la viteza cotidiana dar a durat foarte putin.

Am invatat … ca de multe ori singuratatea e preferabila prezentelor goale de continut. Moama, ce pretios suna, ma fac filozoafa!

Sunt recunoscătoare pentru …pace si sanatate. Tot sper sa fie pace in lume desi semnele lumii arata contrariul. Iar oamenii sunt parca tot mai rai, mai rapaci sau poate asa erau dinainte si eu nu observam. M-am intristat sambata cand la o postare pe fb a digi (parca) despre flacara aprinsa la Mormantul Mantuitorului (ca in fiecare an), s-au gasit doar noua…nebagati in seama care au comentat urat si batjocoritor. Nu-i inteleg pe genul asta de oameni, de ce vrei sa strici bucuria unora? Chiar daca tu nu crezi in bucuria lor.  Sunt asa rare prilejurile de bucurie si fericire reala. De ce ai vrea sa le strici asta oamenilor?  Ca bine zicea un parinte: Nu lasati pe nimeni sa va strice bucuria. Asa e, sunt destui dornici sa o faca daca le dai prilejul. Pe urma mi-am dat seama ca n-ar fi trebuit sa citesc oricum comentariile, ar fi trebuit sa ma bucur de sarbatoare si atat. Hristos n-a inviat ca sa-l comentam ci ca sa-l urmam.

Din bucătărie …. ieri iubi a facut o ciorbita de cartofi cu afumatura. A fost de neoprit, bine ca nici nu am incercat sa-l opresc. Dar a facut asa de mult ca nu terminam o saptamana din ea iar dumnealui personal dupa doua ture sigur nu mai vrea, ca-l cunosc, asa face. Ieri am mai facut si cartofi frantuzesti, mai aveam trei oua vopsite, primite de la mama.

Citesc …o carte pe care a luat-o iubi de la un anticariat -Memoriile lui Cezar – nu se numeste chiar asa dar mi-e lene sa ma duc pana dincolo sa va dau exact.  Dar fix asta sunt memoriile generalului Caius Cezar.

Ascult ... linistea. E semi-intuneric in casa si familionul doarme. E bine.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... inghetata de vanilie. Din aia cremoasa, aromata….Imediat incepe si sezonul inghetatei.
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... plimbare – dar numai daca se indreapta vremea. Daca nu, o sa ies ca odinioara, la tara, taranii cu masti de alungat duhurile rele. Vreau sa alung iarna. Cah, enervanto!
Ceva frumos, fotografiat de mine si pus pe insta, asa ca sa chemam prima-vara inapoi….

Comments (2)

Leave a comment

3 Shares
Share3
Pin
+1
Share
Email