Iahnie de conopida

Reteta asta de iahnie de conopida am gasit-o in ”Cartea de bucate manastiresti” – cu file de Pateric Manastirea Bura, Paola Psarrou pe care am cumparat-o acum ceva vreme de pe elefant.ro.  Este pe cat de simpla, pe atat de buna, dovada ca nu trebuie multe fandoseli omului ca sa simta bunatatea naturii.

Iahnie de conopida

Iahnie de conopida

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: vegana
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Iahnie de conopida, o reteta vegana/ de post, usor de preparat, cu gust delicat, natural

Print

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • frunze de telina cateva fire
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 -3 linguri untdelemn
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional si recomandat

  • 1 lingura fulgi de drojdie

Mod de preparare

  1. Curatam ceapa si morcovii, le spalam si le taiem felii in rondele subtiri. 

  2. Conopida o tinem o jumatate de ora in apa rece (pentru a elimina eventualele ...vietati ce salasluiau prin labirintul incalcit al coroanei ei) dupa care o scurgem si o desfacem in buchetele. 

  3. Intr-o tigaie neaderenta, sotam in 2 linguri de ulei incins ceapa, morcovii, conopida. 

  4. Cand acestea s-au inmuiat nitel, adaugam sucul de rosii si putina apa. Eu storsesem niste rosii sa beau (sunt o maaaaare fana a sucului de rosii), asa ca am pus pulpa care a rezultata dupa ce am stors rosiile plus putin sos de rosii.

  5. Adaugam frunzele de telina (eu am pus si nitel busuioc), am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic pana conopida s-a inmuiat. 

  6. La servire, am presarat peste mancare si o lingura de fulgi de drojdie.

Notite

Apropo, stiati ca rosia este printre putinele legume care isi imbunatateste calitatea nutritiva prin fierbere, asta se datoreaza pigmentului lycopen, component anti-cancerigen ce se inmulteste la fierbere?

Preparare…

iahnie de co

Ceva atat de simplu si gustos.

Iahnie de conopida

Comments (3)

  1. 4 august 2015 - 12:38 Răspunde

    De obicei nu-mi placea gustul conopidei atunci cand era folosit ca element principal intr-o mancare. Ii dadea gust acesteia daca era folosit sub forma de ingredient. Dar de curand am mancat ceva asemanator acestei iahnii prezentate de tine si mi-a placut extrem de mult, fapt ce mi-a schimbat modul de a privi aceasta leguma.

  2. Pingback: Jurnal de smotruiala si gatit - 1 - 7 august ~ Casuta Laurei

Leave a comment

18 Shares
Share6
Pin11
+11
Yum
Share
Email