Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc

Friptura de porc la cuptor, reteta culinara clasica, carne de porc gatita la cuptor cu condimente aromate, o reteta plina de savoare potrivita atat pentru mesele de zi cu zi dar si pentru cele de sarbatoare

Friptura de porc

 

Reteta simpla, de casa a lui iubi, fripturica lui preferata inca din copilarie. Simpla, eficienta, savuroasa,  friptura de porc la cuptor se topeste in gura.
Avem nevoie de:
– carne de porc slaba; de preferinta pulpa fara grasime – cam doua- trei bucati maxim per persoana.
– ceapa, usturoi, ardei sau pasta de ardei
– un pahar de vin alb
– condimente: piper, sare, cimbru, coriandru, iennibahar, tarhon, boia
– optional: pe langa bucatile de carne putem pune bucati de carnati afumati, bucati de costite afumate – dar numai dupa ce le tineti o vreme in apa sa se mai desareze si sa mai iasa fumul. Astfel gustul va fi subtil iar mancarea va fi mai dietetica.
Feliem bucata de pulpa cat mai subtire si batem bucatile de pulpa ca pentru snitel.

_DSC2079
Intr-o cratita/ tava de friptura, punem ceapa taiata, usturoiul curatat si marunt feliat, ardeiul feliat subtire sau pasta de ardei (o lingurita – doua), turnam si ulei. Deasupra legumelor asezam bucatile de carne, saram, piperam, adaugam condimentele (pe cele care le preferam de mai sus). _DSC2082
Adaugam si un paharut de vin alb si bagam la cuptorul deja incins. Verificam din cand in cand si  cand apa si vinul se evapora, intoarcem bucatile de carne ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Si….gata! Usor, nu?
Friptura de porc la cuptorFriptura de porc la cuptor

Comments (5)

Leave a comment

1 Shares
Share1
Pin
+1
Yum
Share
Email