Foetaj aspectuos
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
– crema de vanilie
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares73 Tort de struguri cu crema de vin, un desert de zile mari cu arome viticole, usor de preparat, o reteta pe care am ales-o ca desert de rasfat de ziua mea. N-am respectat reteta intru totul, de pilda, n-am feliat blatul in trei straturi ci doar in doua si n-am pus jeleu de coacaze ci doar…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares173 Negresa fara coacere cu glazura de ciocolata, reteta de desert vegana, de post, facuta din ingrediente naturale, usor de preparat, un aluat cu o textura versatila. Acest articol contine unele produse si linkuri sponsorizate. Toate produsele despre care scriu aici au fost testate personal de mine si le recomand cu placere si fara vreo…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares140 Pachetele de primavara cu legume, reteta simpla, vegana, nutritiva, de inspiratie asiatica Deschid o noua pagina in rubrica Explora cuisine. De data asta, nu vreau sa explorez doar un ingredient ci o gustare foarte populara in lume: pachetelele chinezesti de legume. In fapt, eram extrem de curioasa asupra foilor de orez. La inceput, recunosc,…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShare Crostini cu cascaval si sunca, o reteta – aperitiv inspirata din bucataria italiana. Usor de facut si mai usor de savurat, perfecte pentru o masa lejera intre prieteni. Cum se preparata crostini cu cascaval si sunca. Acesti crostini cu cascaval si sunca au fost partenerii de distractie ai baietilor mei intr-o seara lejera de vara, petrecuta…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares229 Laptic Nochebuena este o reteta foarte simpla de bautura de casa, aromata si relaxanta, e perfecta in serile geroase de iarna si cand dorim sa variem bauturica pentru copilasii nostri inainte de culcare. E superbuna si rece. Adevarul este ca nimic nu e mai bun in serile reci de iarna decat o asemenea tratatie ce…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares222 Sunca din piept de pasare, o reteta tip aperitiv sau gustare, usor de facut in casa si mai sanatoasa decat in comert. Miha este o maestra a bucatariei, blogul ei este ca un cufar magic de bunatati nesfarsite, musai sa mananci bine inainte sa o vizitezi si tot vei simti in timp ce „rasfoiesti”…
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Ca umplutura poate fi si dovleac.
Daaaaaaaaaaaa, ai dreptate, saru`mana de idee.:)))))))))))
Chiar ca e foarte aspectuoasa.Imi plac si mie retetele lui Anna Olson.
O zi frumoasa sa ai.
Mersi, Micul, si tie o zi frumoasa de asemenea.
Foarte bine arata! Trebuie sa pun si eu in practica ideea, multumesc ca ai pus-o pe blog! Din pacate nu prea apuc sa vad emisiunile culinare de pe Euforia, tare mi-s dragi…
Alexandrina, din pacate nici eu nu pot vedea toate emisiunile in tihna pe care mi-as dori-o. Dar cand vad idei sau retete interesante, sar de le notez.
Ce-as dori eu sa imbunatatesc: ca aluatul sa fie crocant dar fraged in acelasi timp. Ma gandesc sa incerc sa fac eu aluatul si sa un eventual amoniu si smanatana. Sa vad daca merge.
sa pun. Am papat o litera 😀
Ce bine arata. Deja am ploaie in gura.
Arata fff bine,intr-adevar aspectuos!
Arata superb si vreau sa incerc si eu o varianta asemanatoare, dar cu aluat facut de mine. Sa vedem cand am timp pentru asta. Eu vedeam o smisiune intreaga a Annei pe Paprika TV, da acum la noul furnizor de cablu nu mai am acest post… Felicitari si astept si alte variante.
Laura ff bine arata idei noi :))
te pup si pe curand
arata super
dar foetajul e aluat frantuzesc, si foaia de placinta e foaie de placinta
o incerc si eu, ca am ce trebuie, mersic
Irina, ai dreptate dar chestia a fost asa, am scos aluatul de dimineata grabita ca ma fugarea bebe care vroia sasi bage si el manutele in congelator,n-am cascat ochii si am vazut doar dupa ce s-a dezghetat ca nu scosesem foetajul ci aluatul de placinta. Reteta Anei era cu foetaj dar mie mi-a iesit si cu foaie de placinta, a trebuit sa mentionez ambele aluaturi pentriu ca unul era in reteta altul am folosity. Alta data casc ochii mai bine. Sunt chiar curioasa de diferente cabd oi incerca cu foetaj.:)))))))))))