Foetaj aspectuos
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
– crema de vanilie
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares87 Luna asta, imbratisarea mea virtuala merge catre Dia ,harnicuta din spatele blogului culinar Retetele mele dragi, un blog pe care il vizitez cu drag la fiecare „tura” internautica. Intr-o zi, fiind in cautarea unui mic dejun pentru voinicii mei, am dat peste salata Voinicel, pe care o mai vazusem in cartea Elenei Pridie (o…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShare Prepararea tobei, conform retetei doamnei Comsa de la 1925. Reteta veche de toba facuta in casa imagine preluata de pe www.strivextrading.ro Mie uneia imi place toba, n-am gatit-o niciodata. Dar reteta doamnei Comsa suna tare bine. Condimentata, usturoiata, cu carnita extra – totul cu un usor (doar usor) gust de afumatura. Ca de obicei, am…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares36 Orez Biryani cu pui este o reteta culinara de origine indiana si, ca orice preparat din acea zona a lumii, este plin de arome si ingenios condimentat. Va povesteam cum am preparat unt ghee, acum iata si la ce l-am folosit – la o reteta indiana, exotica, aromata (cum altfel?): Orez Biryani cu pui. Biryani…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares4 Prima oara vi se va putea parea ciudata; asa mi-a parut si mie (reteta am gasit-o pe www.dietadukan.ro) dar…am gatit-o si a doua oara, si a treia oara, ce mai, de cand tin dieta Dukan, este prezenta in micul meu dejun cam in 5 zile din sapte. Normal, cel mai mult imi place la…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares246 Azi am gatit linguine cu sos de ciuperci. Nu-i asa ca suna tare bine titlul asta? Asa era originalul retetei in “Secretele bucatariei”, eu n-aveam nici paste linguine, nici hribi. Asa ca am adaptat: paste spaghete si ciuperci champignon. Chiar si asa a rezultat un preparat delicios. Cu ingredientele originare musai erau si mai…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares595 Placinta cu branza dulce este o reteta culinara rustica, un desert ravasitor de gustos dar, in acelasi timp, simplu de preparat si cu ingrediente la indemana in orice gospodarie. A fost grea decizia pentru a doua reteta din concursul Laurei Laurentiu. Nu de alta dar erau atat de multe retete apetisante din care puteam…
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Ca umplutura poate fi si dovleac.
Daaaaaaaaaaaa, ai dreptate, saru`mana de idee.:)))))))))))
Chiar ca e foarte aspectuoasa.Imi plac si mie retetele lui Anna Olson.
O zi frumoasa sa ai.
Mersi, Micul, si tie o zi frumoasa de asemenea.
Foarte bine arata! Trebuie sa pun si eu in practica ideea, multumesc ca ai pus-o pe blog! Din pacate nu prea apuc sa vad emisiunile culinare de pe Euforia, tare mi-s dragi…
Alexandrina, din pacate nici eu nu pot vedea toate emisiunile in tihna pe care mi-as dori-o. Dar cand vad idei sau retete interesante, sar de le notez.
Ce-as dori eu sa imbunatatesc: ca aluatul sa fie crocant dar fraged in acelasi timp. Ma gandesc sa incerc sa fac eu aluatul si sa un eventual amoniu si smanatana. Sa vad daca merge.
sa pun. Am papat o litera 😀
Ce bine arata. Deja am ploaie in gura.
Arata fff bine,intr-adevar aspectuos!
Arata superb si vreau sa incerc si eu o varianta asemanatoare, dar cu aluat facut de mine. Sa vedem cand am timp pentru asta. Eu vedeam o smisiune intreaga a Annei pe Paprika TV, da acum la noul furnizor de cablu nu mai am acest post… Felicitari si astept si alte variante.
Laura ff bine arata idei noi :))
te pup si pe curand
arata super
dar foetajul e aluat frantuzesc, si foaia de placinta e foaie de placinta
o incerc si eu, ca am ce trebuie, mersic
Irina, ai dreptate dar chestia a fost asa, am scos aluatul de dimineata grabita ca ma fugarea bebe care vroia sasi bage si el manutele in congelator,n-am cascat ochii si am vazut doar dupa ce s-a dezghetat ca nu scosesem foetajul ci aluatul de placinta. Reteta Anei era cu foetaj dar mie mi-a iesit si cu foaie de placinta, a trebuit sa mentionez ambele aluaturi pentriu ca unul era in reteta altul am folosity. Alta data casc ochii mai bine. Sunt chiar curioasa de diferente cabd oi incerca cu foetaj.:)))))))))))