Desert marmorat de branza

 

Desert marmorat cu branza
Imi ramasese un rest de jeleu de cafea, prea putin ca sa fie o portie, asa ca l-am pus intr-un pahar in frigider pentru un viitor desert care s-a ivit destul de curand dintr-o compilatie de retete: Jeleu de cafea si tort cu lamaie – de la tort am luat crema, extrem de fina si gustoasa.
Am folosit circa 200 grame de branza de vaci slaba pe care am mixat-o cu niste coaja galbena de lamaie razuita, indulcitor dupa gust (si ce gustttt!!!), o fiola esenta (tura asta am pus migdale). Pregatesc gelatina, inmuind-o cateva minute in apa rece. Am folosit jumatate de plic din acela de la dr. Oetker. Cand s-a inmuiat (umfalt mai bine zis), am adaugat-o in branza. Mai aveam si un albus de ou in frigider (dar puteti folosi si un ou intreg, il separati galbenusul la branza si albusul separat), l-am batut pana s-a facut spuma tare. Am  amestecat crema de branza cu albusul, cu grija sa nu se sparga bulele spumei.

Desert marmorat de branza

Am pus aceasta compozitie intr-o oala si am asezat-o peste alta in care  fierbe apa pe foc. Adica am pus crema la bain marie (vedeti ca fundul vasului cu crema sa nu atinga apa fierbinte). Si am inceput sa mestec in crema. Dureaza cam un sfert de ora pana vom obtine un dulcic fin si catifelat. Turnam peste jeleu de cafea din pahar, am presarat peste crema de branza cafea nes (se poate si scortisoara, nucsoara, depinde care va place si in ce combinatii – experimentarea e mama degustarii in dieta Dukan)si cu o scobitoare am inceput sa fac rotocoale deasupra pentru un efect si marmorat. Apoi am pus la frigider circa o ora sa se intareasca.

Si uite asa m-am dedulcit la dieta!!!!!!
Urmatoarea tura de dulce? INGHETATAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments (0)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email