Curry indian de pui
|

Curry de pui

Curry de pui, reteta culinara din bucataria indiana, gatita cu multe condimente mestesugit imbinate, o mancare pe cat de aromata pe atat de simpla. Garnitura ideala: orez cu verdeata.

Curry indian de pui

De la reteta miel curry, mi-a ramas mult lapte de nuca de cocos (sub forma de pudra), suficient de mult cat sa incerc muuulte retete ce-l au ca ingredient, cine stie, poate ajung sa-l cumpar ca ingredient obisnuit. Pana una alta, aveam din “Secretele bucatariei” reteta Curry de pui si tare ma tenta, am pregatit-o si mi-a placut….mult de tot. Nu are un gust asa de neobisnuit ca mielul cu curry sau poate am inceput sa ma obisnuiesc eu.

Oricum doua bonusuri: aceasta reteta  este  gustoasa si se face in jumatate de ora.

 Dezavantajul este ca unele ingrediente nu sunt tocmai la indemana (deocamdata) oriunde dar asta nu este o piedica in calea unui gurmand dornic de experimente culinare internationale. Totul este sa va puneti ingredientele rare pe lista si sa le ”vanati” cand mergeti la cumparaturi in magazine mari, unde de obicei gasim cam…orice. O varianta dietetica a acsetui curry – conform cu dieta Dukan – gasiti aici.

Curry de pui – reteta completa, printabila

Curry indian de pui

Curry de pui

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O retete gustoasa si condimentata, din bucataria indiana
fel de mancare fel principal
bucatarie indiana
portii 4 portii
calorii 171 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe carne de pui
  • 3 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura curry
  • 1/2 lingurita chimen proaspat macinat
  • ghimbir
  • 1 ardei iute rosu
  • 250 ml supa concentrata de pui
  • 200 ml. lapte de cocos
  • coaja rasa de la o limetta
  • 2 - 3 linguri unt ghee
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Intai am dezosat puiul caci am folosit pulpe si am taiat carnea fasii. Am inlaturat si pielita.
  • Am curatat ardeiul iute, ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat fasii, usturoiul l-am maruntit cat s-a putut cu cutitul. 
  • Am decojit si ghimbirul si l-am maruntit pe o razatoare.
  • Incingem uleiul in wok, punem ardeiul cu ceapa si usturoiul la calit vreo patru minute 
  • Adaugam si carnea si mai frigem trei minute, apoi mai punem si ghimbirul, chimenul si supa, laptele de cocos si coaja de lime.
  • Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba molcom un sfert de ora.
  • Putem sa mai adaugam eventual supa dar mie nu-mi place cu mult lichid (si se pare ca in India asa le place) asa ca am lasat sa mai scada, asezonam cu sare, piper, dupa gust.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Adaugam ghimbirul, chimenul si supa, laptele de cocos si coaja de limetta…..
Inca un sfert de ora si e gata….
Curry de puiCurry de pui
Gata!!!

Curry indian de pui

Similar Posts

5 Comments

  1. Am facut si eu saptamana trecuta un curry de pui cam tot la fel doar ca nu am pus si ardei. Buna idee, deci.
    Intrebare: oare in afara de orez ce alta garnitura as mai putea folosi? Unii din casa nu sunt fani orez 🙂

Dă-i un răspuns lui maya Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.