Cu nasul in borcanele strabunicii: Camara la 1925
„Din fiecare bucatarie n`ar trebui sa lipseasca, si chiar este necesar sa avem, o camara luminoasa, spatioasa, jos cimentata, uscata si totodata racoroasa, trecand curente de aer prin ea; aici sa domneasca cea mai mare curatenie. Ferestrele sa fie deschise, avand o panza de sarma.”
In mijlocul camerei sa avem o masa mare, pe care sa punem diferite mancaruri ramase precum: lapte, unt, branzeturi etc. toate bine acoperite; tot asemenea sa avem in camara un raft mare, pe care sa asezam conservele, compoturile, dulceturile, magiunul, marmelada, licheorurile, siropurile si sticlele cu bulion: de alta parte sa avem asezata o lada curata cu capac, bine incheiata in doua in care sa pastram faina, si faina mai putin fina, stiut fiind ca faina macinata mei de mult, e cu mult mai buna ca cea de curand macinata;…”
” Tot in camara sa avem un cuier de care sa agatam diferite carnuri, pasari, slanina, sau un dulap inchis cu sarma, pana la intrebuintarea lor; tot in camara vom pastra si vasele de untura si untul topit, oauale, etc. Orice materii greu mirositoare si mucede, vom cauta a le indeparta din camara (normal!), caci prin trecerea lor in putrezire, infecteaza aerul, precum si toate celelalte substante, care se afla in camara.
Daca nu avem pivnita buna, atunci tot in camara vom pastra painea, atat iarna cat si vara.
Atat in bucatarie, cat si in camara sa domneasca curatenia.”