Craciun binecuvantat: planul saptamanii 1 – 6 decembrie

provocarea Craciun binecuvantat

dreamstime_xs_21615841m

Dupa straduinte nitelus cam opintite, am reusit ieri sa termin ce-mi propusesem saptamana trecuta, am spalat si geamuri – la timp caci din 30 a dat prin Sibiu un frig de-ti ingheata carpa umeda in mana.  De azi incepand, vreau sa definitivez curatenia in camere, le iau pe rand – intai camerele copiilor, baia, sufrageria, bucataria si cat apuc, camara si debaraua. Cum curatenia am cam facut-o, ma straduiesc sa definitivez si, chestie complicata, sa mentin cat de cat casa intr-o stare…..decenta. Asadar Craciun binecuvantat: planul saptamanii 1 – 6 decembrie:

  • zilnic, o sa steg praful si o data la doua zile o sa aspir.
  • O sa ornez ferestrele de Craciun – normal, abia le-am spalat – acum le mazgalim:).
  • Zilnic o sa veghez ca toate lucrurile sa fie puse la loc si nimic imprastiat. Imi doresc succes ca-i tare ambitioasa propunerea.
  • Mai dau o tura prin camere cu o punga de gunoi in mana si voi cauta lucruri de aruncat – jucarii stricate, hartii si…altele.Sfantul Serafim de Sarov
  • in baie o sa tin curatenia zilnica – curatat zilnic toaleta si igienizat, spalat si lustruit zilnic chiuveta si saptamanal lustruitul oglinzii, stersul vanii si al dusului si dat cu mopul pe gresie.
  • Mi-am facut lista de cumparaturi, saptamana asta mergem sa bifam lista. Tot saptamana asta vreau sa impachetez si sa dosesc cadourile pentru prichindei.
  • De Sfantul Nicolae, vor primi dulciuri in cizmulite si musai o joarda decorata:).
  • Azi trebuie sa fac si o prajitura pentru un targ de Craciun cu prajituri. Am ales ideea, nu prea stiu exact cand voi reusi, e o zi foarte aglomerata.

Zilele trecute am trecut pe la Catedrala din Sibiu si am intrat si la magazinul lor de carti si icoane. Era o muzica minunata, un CD de colinde de ziceai ca esti in Rai, nu am cumparat insa colinde (desi mi-au ramas in minte si acum vreau sa ma duc sa aflu cine canta si sa-l cumpar). In schimb atunci am cumparat o icoana. De obicei nu prea cumpar, am in casa vreo zece, majoritatea primite cadou dar aceasta m-a atras ca un magnet si m-am simtit foarte bucuroasa cand am cumparat-o. Il reprezinta pe Sfantul Serafim de Sarov, in picioare, nitel garbov, dand binecuvantare. Fata lui e un amestec de seriozitate, concentrare si atentie ca si cum te scruteaza adanc pana in suflet. Mai nou, si-a gasit loc chiar pe biroul meu, inca nu l-am scos din punga de plastic transparenta in care am cumparat-o, mai astept putin pana se mai osteoieste curiozitatea ficiorilor mei si inceteaza sa mai tot puna mana pe ea.

Comments (0)

Leave a comment

1 Shares
Share
Pin
+11
Share
Email