Conopida gratinata

Conopida gratinata
Conopida gratinata, reteta culinara lacto-vegetariana, fara carne, usor de preparat, simpla dar cu gust bogat. Are in compozitie sos Bechamel si conopida si se desavarseste in ale gustului la cuptor. 
Conopida gratinata

Conopida gratinata este o reteta foarte simpla pe care am “furat-o” de la emisiunea : “French Food at home” a Laurei Caldel de pe Euforia Tv. Are doua ingrediente de baza: sosul Bechamel  si conopida la care adaugam niscaiva cascaval ras si pesmet. Da,  se poate ca o reteta atat de simpla sa fie absolut delicioasa.

Conopida gratinata

Conopida gratinata

Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O mancare usoara si delicioasa

Print

Ingrediente

  • 1 conopida – curatata si taiata pe florescente
  • sos Bechamel
  • cascaval ras
  • pesmet

Mod de preparare

  1. Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa.

  2. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Observatie! Nu exagerati cu fiertul, nu e nevoie decat de cateva minute pana conopida se opareste putin si incepe sa se inmoaie. Oricum va mai sta nitel si se va mai gati si la cuptor.

  3. Intre timp, preparam sosul Bechamel -  click pe link pentru reteta. Am folosit cantitate indicata in reteta de sos, puteti face sosul mai moale sau mai gros in functie de preferinta, eu in cazul unei retete ca cea de fata, prefer o consistenta medie, spre gros dar suficient de lichid cat conopida sa aiba ce absorbi la cuptor.

  4. Preincalzim cuptorul la 180 grade C.


  5. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas termorezistent.

  6. Turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa :))))))) si cascaval ras deasupra.

  7. Bagam la cuptor.....

  8. E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen.

  9. O servim imediat.

Notite

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.

Comments (3)

  1. 11 octombrie 2010 - 19:30 Răspunde

    mmm. ce bine arata !si Alexiei ii place conopida cu cascaval !
    Va pup !

  2. 15 octombrie 2010 - 02:16 Răspunde

    Laura Caulder este una din preferatele mele, am inregistrat toate emisiunile ei 🙂

Leave a comment

71 Shares
Share62
Pin7
+12
Yum
Share
Email