Ciuperci cu maioneza–varianta mea

Ciuperci cu maioneza - varianta mea

_DSC2727_thumb[15]

Este una din mancarurile mele favorite. Am vazut o gramada de variante: cu sunca, cu usturoi, cu verdeata sau simpla. Mie mi se pare ideala cu muraturi – acestea dau o tenta usor acrisoara si taie din grasimea maionezei. Delicioasa, va spun.

Chestiunea cu gramajul la ingrediente….Hmmm, recunosc ca la aperitivul asta nu cantaresc nimic, il cam fac … din ochi. Avem nevoie de:
ciuperci – le prefer proaspete, le fierb eu in apa cu sare si le maruntesc. Asa ne place noua dar puteti si doar sa le feliati daca va place sa simtiti pulpa carnoasa a ciupercilor. _DSC2721
muraturi – castraveti sau gogosari murati. Acestea din urma sunt preferatele mele, merg grozav cu ciupercile si coloreaza placut toata salata. De obicei ma raportez la cantitatea de ciuperci, pun muraturi sa fie cat jumatate – trei sferturi din cantitatea de ciuperci.
_DSC2724

Soooo, ambele ingrediente le tai cubulete marunte, le pun intr-o sita si le storc bine de lichid, nu vrem ca sa dilueze maioneza – al treilea ingredient de baza.
Daca nu va simtiti stapani pe arta prepararii maionezei, musai sa cititi sfaturile Laurei Adamache pe subiect. Foarte bine scrise, n-as avea nimic de adaugat si….iese intotdeauna brici.
De obicei pentru reteta asta cinci – sase linguri de maioneza sunt suficiente, plus una de décor.
Amestecam toate cele trei ingrediente deja enumerate, potrivim cu sare, piper, poate si putina zeama de lamaie daca mai trebuie. Pffff, ce bunatate!
_DSC2717_DSC2720_DSC2742

Comments (9)

  1. 23 martie 2012 - 19:44 Răspunde

    Si eu am incercat mai multe variante. Dar pe cea prezentata de tine nu am testat-o! Dar e o super idee!

  2. 23 martie 2012 - 19:47 Răspunde

    Sa-mi spui cand o incerci daca ti-a placut. Eu una sunt fanaaaaa.

  3. 24 martie 2012 - 06:06 Răspunde

    Sa nu le vad, sunt in stare sa mananc oricat. Am sa incerc si varianta ta. Eu de obicei pentru a acri salatele cu maioneza pun putin iaurt cremos in maioneza si zeama de lamaie.
    Pupici multi piticilor si weekend fain.

  4. 24 martie 2012 - 06:37 Răspunde

    sa stii ca mie nu prea imi place salata asta, insa varianta propusa de tine pare super delicioasa! Mereu imi faceam probleme cu cantititatea de maioneza si, cum ai spus si tu, cu muraturi care sa mai taie un pic din „consistenta” maionezei suna tare bine! Ce bine ca am ciuperci 🙂 caci le voi testa cu siguranta! Te pup scumpa mea! Weekend placut!

  5. 24 martie 2012 - 11:54 Răspunde

    Ciupercile as fi in stare sa le pun si in prajiuturi,asa de mult imi plac.Arata delicios salata.Pup!

  6. 24 martie 2012 - 17:30 Răspunde

    foarte foarte buna salata!

  7. 8 noiembrie 2016 - 14:59 Răspunde

    Interesant! Nu gogosari nu am incercat dar cred ca e si mai buna decat simpla. Am sa incerc de sarbatori 🙂

  8. Pingback: Salata de ciuperci cu maioneza si muraturi - Lecturi si Arome

Leave a comment

88 Shares
Share86
Pin1
+11
Yum
Share
Email