Chiftele de pui cu sos de peste

 Chiftele de pui cu sos de soia
Chiftelutele astea de pui cu sos de peste le-am (re) descoperit facand curatenie in „vraful” de poze digitale din calculator, le-am gatit de mai multe ori pe vremea cand tineam Dukan, au o usoara tenta asiatica, au un gust mai….aparte fata de chiftelele cu care suntem obisnuiti dar merg minunat cu paste cu sos de soia si legume chinezesti sau (preferata mea) intr-o chifla in care  adaugam si cruditati si un sos fresh (gen Tzatziki).

Chiftele de pui cu sos de peste

Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
Print

Ingrediente

  • 2 piepti de pui (fara piele) tocati
  • 1 - 2 bucati ceapa verde tocate marunt
  • 2 lingurite ghimbir - il curatam si-l radem inainte de a-l folosi. Doua lingurite am pus eu dar as recomanda mai degraba sa se puna dupa gust - de pilda mie imi place ghimbirul sa se simta foarte subtil
  • frunze de coriandru tocate marunt (tot dupa gust)
  • 1 lingura sos de peste (musai dupa gust) - uneori l-am mai inlocuit cu sos de stridii, un sos care-mi place mie mult
  • 2 catei usturoi curatati si maruntiti

Optional

  • legume gen ciuperci, dovlecel - chiar si cartofi dar eu nu agreez varianta, se pare ca nu e cea mai buna varianta pentru digestie si....silueta

Mod de preparare

  1. Daca deja am pregatit toate ingredientele conform celor de mai sus, restul e forte simplu: intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, ghimbirul, usturoiul si coriandrul.

  2. Adaugam sosul si-l integram in compozitie, abia apoi mai condimentam dupa gust (eventual ceva piper) - nu de alta dar sosul e destul de sarat si ati putea descoperi pe urma ca va fi...prea sarat. Eu consider ca sosul sareaza suficient, am mai pus niste piper.

  3. Cu mainile umede, rupem in compozitie cantitati mici pe care le modelam ca pe niste chiftele obisnuite. Daca vrem sa folosim chiftelele in sandwich, le putem da o forma plata ca sa se "aranjeze" mai bine in produsul final.

  4. Incingem ulei intr-o tigaie non-stick si prajim chiftelele pana se patrund si se rumenesc frumos. Ca sa preveniti a se faramita in tigaie, nu le intoarceti prima data decat dupa ce prin prajire au format o crusta. Dupa aceea totul e foarte simplu iar chiftelele vor avea o crusta frumoasa..

Comments (0)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email