Carne desmechada
|

Carne desmechada

Carne desmechada, Ropa vieja, reteta cu origini sud-americane, carne gatita simplu, aromata natural, usor de preparat si cu un gust lejer, fresh, plin de prospetime.

Carne desmechada

Reteta asta am gasit-o in colectia “Delicii in bucatarie”, volumul cu retete din America Centrala si de sud.
 
E simpla de facut si savuroasa.
 
Dand un google de traducere, am inteles ca desmechada inseamna cremvust, nu mi s-a parut ca are prea multa legatura cu reteta propriu-zisa.
 
Care reteta este una simpla cu ingrediente naturale, fara a fi prea incarcata. Savoarea ei vine din combinatia de gusturi simpla dar, de cele mai multe ori, cele mai gustoase retete sunt simple.
 
In reteta originara, se foloseste carne de vita. Eu am folosit carne de porc din motive de comoditate. Oricum e savuroasa si cu un aer de prospetime. Mai ales daca e gatita, in suc propriu, intr-o tigaie fara ulei cum am facut eu. 
 
Am observat ca in strainatate, e recomandata ca fiind potrivita si ca umplutura de tacos sau fajitas, langa o salata si sosuri racoritoare. Eu as spune ca e buna pe orice sandwich, cu niste salatica sau muraturi si un strop de cascaval. Mmmm…

Carne desmechada, Ropa vieja – reteta completa, printabila

Carne desmechada

Carne desmechada

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un preparat inspirat din bucataria sud-americana, plin de savoare si usor de facut
fel de mancare fel principal
bucatarie sud americana
portii 4 portii
calorii 45 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kgr. cotlete de porc
  • 2 ceapa
  • 4 rosii (eu am folosit rosii cherry asa ca am pus mai multe)
  • 1 catel usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Intai am pus la marinat carnea peste noapte cu sare, catelul de usturoi maruntit, o ceapa tocata si doua rosii taiate marunt, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o peste noapte in frigider.
    blank
  • A doua zi, am scos tigaia in care pot gati fara ulei  (puteti folosi o tigaie ne-aderenta), am pus in ea carnea (cu marinada cu tot), am mai adaugat cateva rosioare, am asezonat-o cu sare, piper, am pus-o pe foc mic si am acoperit-o cu un capac.
  • Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn. 
  • Cand carnea e facuta, am potrivit la gust cu sare, piper (daca mai e cazul) si se serveste.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Carne desmechada
 

Ce ziceti? Simplu, nu? Gustul a fost super, cu o nota de fresh revigoranta.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.