Cannelloni umpluti cu carne tocata
| |

Cannelloni umpluti cu carne tocata

Cannelloni umpluti cu carne tocata, sos de rosii si sos Bechamel, reteta satioasa si aromata, cu spefic italian. Cum se prepara acest fel de mancare? Vom afla imediat…

Mmmmm, miroase a mancare italiana: cannelloni umpluti cu carne tocata.

Cannelloni umpluti cu carne tocata

Manu de la Manu`s Menu a facut aceasta propunere in cadrul provocarii Daring Kitchen si a fost foarte pretentioasa: a cerut  sa gatim acest preparat pornind de la baza, adica sa pregatim cu manutele noastre inclusiv foile de paste. Ce mai, nu ne-a lasat loc de lenevire. Dar nici nu a fost nemaipomenit de greu. Dintre variantele propuse de Manu, am ales cannelloni umpluti cu carne tocata care nu este chiar o mancare de zi cu zi ci mai degraba una de ocazie – pentru pranzul de duminica sau pentru o cina intre prieteni.

Nu va asteptati sa fie o reteta cine stie ce complicata dar nici foarte simpla.

Daca vreti sa gatiti cannelloni de la baza, incepeti cu reteta de aluat de paste si taiati in dreptunghiuri (eu am masurat latimea vasului ca sa stiu lungimea iar latimea …am aproximat din ochi cat aluat mi-ar trebui ca sa infasor o data carnea tocata asezata pe foaia de paste in forma unui…carnat. Pastele cannelloni pe care le gasiti in comert au o forma cilindrica, gata sa fie umpluta, ceea ce scurteaza considerabil timpul de munca al gospodinei.

Trebuie apoi sa gatim sosul Bechamel, aici voi pune o varianta prescurtata a prepararii lui dar puteti merge la reteta detaliata, apasand pe linkul de mai sus pentru a citi reteta detaliata. Musai tineti cont sa gatiti sosul dupa cantitatile indicate mai jos, nu cele din reteta detaliata.

Cat despre sosu de carne, aici am pregatit varianta foarte simplificata a sosului ragu bolognese, fara bulion, daca vreti sa vedeti reteta clasica de sos ragu, dati click aici dar ca sa nu va mai plimb, va las varianta video pentru inspiratie.

 Gata cu vorba, sa trecem la treaba…..

 Cannelloni umpluti cu carne tocata – reteta completa, printabila

Cannelloni umpluti cu carne tocata

Cannelloni umpluti cu carne tocata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de inspiratie italiana, aromata si sofisticata
fel de mancare fel principal
bucatarie italiana
portii 4 portii
calorii 1169 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • foi de cannelloni

Pentru sosul Bechamel - 500 ml din care 200 ml pentru umplutura de carne si 300 ml pentru asamblarea finala.

  • 50 gr. unt
  • 50 gr. faina
  • 600 ml. lapte ­

umplutura de carne

  • 400 gr. carne de vita tocata
  • 400 gr. carne de porc tocata sau inca 400 grame de carne de vita tocata daca nu mananci carne de porc
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 frunza dafin
  • 5 linguri vin alb optional
  • 85 gr. cascaval razuit fin, Parmigiano Reggiano daca aveti
  • 200 ml. sos Bechamel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

sosul de rosii

  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 680 ml. piure de tomate
  • cateva frunze de busuioc
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

asamblarea finala:

  • 300 ml. sos Bechamel
  • 35 gr. cascaval ras fin

Mod de preparare
 

Preparare umplutura

  • Incingem 3 linguri de ulei de masline extra virgin intr-o tigaie, adaugam ceapa tocata si se prajim pana se inmoaie.
  • Adaugam carnea tocata  si o frunza de dafin, amestecam bine cu o lingura de lemn.
  • Cand carnea s-a rumenit, adaugam vesel vinul alb si mai lasam la fiert inca zece minute pe foc mediu.
  • Luam de pe foc si punem deoparte sa se raceasca.

Sosul de rosii

  • Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o oala, laolalta cu ceapa tocata si le prajim pana se inmoaie ceapa.
  • Adaugam piureul de tomate/ bulionul, sarea, piperul si frunzele de busuioc.
  • Acoperim si gatim la foc mic 20 de minute.
  • Punem deoparte si se raceasca.

Sos Bechamel

  • Topim untul pe foc mic, adaugam faina, amestecam si lasam sa se prepare doua minute fara a se colora.
  • Luam de pe foc, turnam tot lichidul fierbinte (laptele sau supa) dintr-o data, batem viguros cu un tel pentru a amesteca lichidul, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pe foc, pentru un minut, luam de pe foc si adaugam sarea si piperul dupa gust.
  • Iar eu pun si nucsoara - e optional dar eu sunt dependenta :))))))))))

Definitivam umplutura...

  • Amestecam cu carnea tocata fiarta cu 200 ml de sos bechamel si 35 gr cascaval ras fin.
  • Potrivim la gust cu sare, piper.

Asamblare cannelloni cu carne

  • Punem o oala mare cu apa sarata pe foc si cand da in fiert, punem foile de paste in ea timp de 1 minut. Eventual facem acest lucru în ture ca sa nu fie ingramadite si sa se lipeasca intre ele.
  • Le scoatem cu o lingura cu fante si le punem pe un prosop curat sa se raceasca.
  • Luam o foaie de paste fiarta si punem umplutura de-a lungul laturii lungi a dreptunghiului.
  • Rotim pentru a-i da forma cilindrica de cannelloni.
  • Facem acest lucru pentru toate dreptunghiurile de paste, le asezam pentru copt intr-un vas suficient de mare cat sa se potriveasca si sa incapa bine si le ungem cu ulei.
  • Turnam deasupra sosul de rosii si 300 gr. sos bechamel - sa avem grija ca sosurile sa acopere toate cannelloni, mai ales la colturi. Presaram cascaval si e gata de bagat la cuptor.
  • In mod normal, cuptorul trebuie sa fie preincalzit la foc moderat 180 ° C / gaz marca 4 pentru 20 de minute, eu nu l-am preincalzit pentru ca am folosit vasul yena.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Prichindeii mei au fost fani asa ca: Manu, thanks!!!!!

Similar Posts

5 Comments

  1. nu vad de ce ar fi o problema sa pui vasul de yena in cuptorul preincalzit, risc de spargere este atunci cand vasul este supus brusc unor diferente mari de temperatura( de ex. din frigider in cuptor sau invers, sau daca punem apa rece peste el imediat dupa ce l-am scos din cuptor, la fel daca trebuie sa completam cu lichid cand inca este in cuptor si folosim lichid rece)
    eu am folosit de multe ori vasul de yena in cuptorul preincalzit si nu am avut nici o problema( ar fi o problema doar daca vasul l-am spalat inainte si l-am clatit cu apa rece si apoi vrem sa-l punem imediat in cuptor)

  2. Cris, la drept vorbind regula asta o stiu de la mama care a patit -o cu vasul ei yenna. Nici nu mi-a dat prin cap sa verific daca merge si altfel pentru ca, sincer, mi-e si mai usor asa, nu trebuie sa fiu prevazatoare, sa dau drumul la foc. Am scuza asta cu vasul de sticla:)))))) Mi-ar parea rau sa-l pun si sa-l sparg. Asa-s eu mai zgarcita:)))))))))))

  3. Ce bunatate de mancare ai pregatit aici, pastele cu carne si sos bechamel sunt un deliciu. Felicitari pentru prezentarea si munca depusa!

Dă-i un răspuns lui cris Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.