Caminul nostru–colt de rai: saptamana a 3-a

image

Provocarea „Caminul nostru – colt de rai ” – săptămâna a treia  se referă la dezordine :

Gândiți-vă la câteva locuri din casă care vă deranjează cum arată, din cauza lucrurilor care s-au adunat acolo. Găsiți o soluție pentru a reinstaura ordinea- de exemplu cumpărați un coș în care să puneți totul. Străduiți-vă să scăpați de lucrurile inutile- aruncați sau dăruiți din ele. Încurajați soțul și copiii să facă la fel în birou sau în dormitor. Dacă tot sunteți aici, gândiți-vă cum vă puteți face un pic de ordine și în viața spirituală.

Gândiți-vă la câteva locuri din casă care vă deranjează cum arată, din cauza lucrurilor care s-au adunat acolo. Găsiți o soluție pentru a reinstaura ordinea- de exemplu cumpărați un coș în care să puneți totul.Setați un cronometru pe 20 de minute, luați o pungă de gunoi și mergeți prin casă de la un capăt  la altul, aruncând lucrurile inutile. Aruncați revistele vechi, jucăriile stricate, hârtiile, etc.. Regula este- dacă nu ai folosit un lucru de-a lungul anului aruncă-l sau dăruiește-l.Lucrurile inutile atrag lucruri inutile. Dacă sunteți genul strângător primiți această provocare – nu veți regreta, și nici nu veți simți lipsa lucrurilor:)). Obiectele nu vă vor aduce fericirea, iar obiectele nefolositoare sau stricate doar vă încurcă, în loc să vă aducă vreun folos.
Ca sa fiu sincera, lucrurile de mai sus le fac aproape zilnic, nici nu se poate altfel, Andreiutu este un mare „ravasitor”, daca nu m-as preocupa zilnic sa fac cat de cat ordine, as simti ca innebunesc in haosul care ar creste de la o zi la alta.  Pe de alta parte, mi-am fixat termen pana de Craciun sa ma ocup de cateva locuri din casa care trebuie musai reamenajate si reorganizate – ma refer la camara, la debara, vreau sa reamenajez biblioteca si sa ma ocup de camera a treia, cea care va fi camera lui bebe 2 (dea Domnul sa fie totul bine! ) si care acum in curs de amenajare. De asemenea vreau sa fac un recensamant intre jucariile lui Andrei, foarte multe s-au stricat si vreau sa le arunc, o sa arunc si diverse piese lego care s-au rupt. Cam astea sunt gandurile mele de viitor apropiat legate de curatenie.
Cat priveste curatenia sufleteasca, mi-am propus pentru viitoarele luni doua lucruri:
– sa merg la spovedit si impartasit de indata ce incepe postul Craciunului (foarte curand deci) – sa merg o data la inceputul postului si o data la sfarsit. Si inca o data inainte de nastere lui bebe 2, asta fiind in ianuarie programata.
– sa reiau pe blog povestirile biblice, stiu, m-am cam lasat pe tanjala in ultima vreme, de fapt, nu -am lasat pe tanjala, pur si simplu nu m-am putut aduna suficient – si sarcina si Andreiutu, plus toate situatiile acestea care trebuie tinute sub control…O sa fac un efort pentru ca acea rubricuta imi aducea multa liniste.

Saptamana asta n-o sa mai public cate o melodie in fiecare zi, risc sa ma transform intr-un blog de muzica dar oricum la inceput de saptamana vreau sa va propun sa ascultam pe o mare doamna a cantecului din Marginimea Sibiului – Doamne ce-mi mai place muzica asta – cu atat mai mult cu cat este muzica neamului meu din mosi stramosi. Ce ziceti, ascultam impreuna o melodie a doamnei Lucretia Ciobanu? :))))

Lucretia Ciobanu -Bade pentru ochii tai

Asculta mai multe audio diverse

Comments (0)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Share
Email