buschete de mazare cu menta
| |

Bruschete de mazare cu menta, reteta aromata si usor de facut – VIDEO

O reteta usoara cu ingrediente naturale si la indemana
bruscheta cu pasta de mazare si menta

Bruschete de mazare cu menta – gustari aperitive, de inspiratie italiana, reteta atat de simpla de facut si atat de buna, o reteta versatila – poate fi de post sau vegetariana, adaugand crema de branza sau parmezan.

Cum am dat de menta proaspata in gradina mamei, cum am purces la a incerca a aceasta reteta. Miam miam! Reteta de din “Good food”, un numar de acum vreo doi ani. Daca nu aveti mazare proaspata, proaspata, folositi mazare congelata iar nu din cea conservata de la borcan. Are un gust proaspat si o culoare verde crud. De fapt, sunt mai multe sanse sa folositi din cea congelata, dat fiind ca cea proaspata nu e chiar asa disponibila.

Bruschetele ca gustare au origine italiana, era una din acele feluri incluse in …mancarea saracului. Contin cele mai de baza ingrediente: paine si legume, maiestru potrivite pentru un rezultat delicios. Painea era din cea comuna, in Italia se recomanda paini diferite de la regiune la regiune dar in toate variantele, feliile de paine erau prajite – pe plita sobei de obicei, apoi stropite cu ulei de masline si frecate cu un catel de usturoi. Ca gustare, seamana destul de mult cu un alt tip de aperitiv italian numit crostini, diferenta sta in dimensiune, acestia din urma fiind ganditi ca niste aperitive ce pot fi mancate din minim de muscaturi.

Bruschete de mazare cu menta

Sa vorbim nitel despre ingrediente

Aceste delicioase bruschete de mazare cu menta sunt usor de facut si foarte versatile. In general, bruschetele sunt foarte usor de facut si rapide iar secretul lor consta in ingrediente proaspete si de calitate.

Mazare

Unul din ingredientele vedete ale acestei retete este mazarea, o leguma disponibila mai tot timpul anului, mai ales datorita faptului ca se preteaza atat de bine la congelare. Se poate folosi mazare proaspata sau congelata, in principiu se poate folosi si mazare de la borcan, pe mine personal nu ma prea incanta dar fiecare alege pentru sine.

Pentru o pasta mai fina, se poate incerca eliminarea cojilor fiecarui bob de mazare, cel mai usor se poate face asta trecand boabele printr-o sita nu foarte deasa.

Bruschete de mazare cu menta

Ulei de masline

Bineinteles, uleiul folosit trebuie sa fie unul de calitate – de preferat sa fie ulei de masline dar, in lipsa acestuia, merge si ulei normal.

Paine

Painea recomandata pentru bruscheta poate varia de la regiune la regiune. Eu prefer sa folosesc ciabatta dar puteti folosi ce paine vreti.

Aromatizate

Pentru gust am pus menta si usturoi.

Putem inlocui usturoiul cu praf de usturoi (din acela uscat de la naturisti) pentru o aroma prezenta dar totusi mai subtila. Normal, praful de usturoi il punem in pasta, nu pe paine.

In functie de ce tip de menta folositi, aroma poate fi mai subtila sau mai puternica, va trebui sa adaugati treptat si sa gustati ca sa aveti fix gustul pe care il vreti. Daca tulpina mentei e cruda, se poate adauga in pasta, daca e lemnoasa, se inlatura.

Reteta VIDEO

Bruschete de mazare cu menta – reteta scrisa

Mai jos aveti reteta in format scris, o puteti si printa apasand pe butonul “Tipareste reteta” si, de mare ajutor, aveti si reteta in format video (click pe acest link), explicata pas cu pas.Ne putem imprieteni si pe Youtube, dati click aici si se rezolva imediat, daca activati si notificarile, Youtube dragutul va va trimite de veste ori de cate ori public ceva nou.

bruscheta cu pasta de mazare si menta
O reteta usoara cu ingrediente naturale si la indemana
5 from 1 vote
pregatire 3 minutes
timp de preparare 10 minutes
0 minutes
timp total 13 minutes
fel aperitive si gustari
bucatarie italiana
portii 2 portii
calorii 146 kcal

Ingrediente

  • 300 g mazare verde
  • 1 mana frunze de menta proaspata de preferinta
  • 4 linguri ulei de masline de buna calitate
  • 1 catel usturoi
  • 4 felii paine

optional

  • 2 – 3 linguri branza burduf, telemea sau de care preferati – rase

pentru varianta de post

  • 1 – 2 lingurite fulgi de drojdie
Vrei sa tinem legatura?Click pe Youtube si te abonezi imediat

Instructiuni

Preparam pasta de mazare

  • Daca folosim mazare proaspata, o alegem din pastai, o clatim bine intr-o strecuratoare in apa curata si o punem la fiert in apa cu niste sare. Daca avem mazare congelata, aceasta este deja prefiarta, o punem tot la fiert in apa cu sare dar nu o lasam sa fiarba mult deoarece isi a pierde culoarea vibranta.
  • Cand mazarea este gata, o scurgem printr-o strecuratoare, daca aveti timp, o puteti curata si de pielita, pasta finala va fi mult mai fina si cu un gust mai bun..
  • Pasam intr-un bol inalt mazarea cu uleiul de masline, menta maruntita, asezonam dupa gust cu sare si piper.
  • Optional, putem adauga in compozitie si branza rasa (daca nu tinem post) sau 1 – 2 lingurite de fulgi de drojdie – acestia sunt foarte ok si in post.

Preparam painea pentru bruschete

  • Prajim painea si, daca e sa procedam ca la carte, o frecam cu un catel de usturoi, eu n-am facut-o pentru ca urma sa ies din casa si nu vroiam sa “parfumez ” atmosfera. Paine poate fi facuta si la cuptor dar eu prefer s-o prajesc simplu pentru ca e mai rapid.

Asamblare bruschete

  • Ungem feliile de paine prajita cu pasta de mazare, presaram deasupra feliute subtiri de branza telemea, merg foarte bine si niste rosioare(eventula de mai multe culori pentru mai multa diversitate vizuala ) sau alte legume cum ar fi feliute de ridichi ori ceapa verde tocata si presarata deasupra

Notes

Daca folositi branza, gustati inainte de a mai adauga sare, branza de obicei contine multa sare si poate nu mai e nevoie de surplus.
Usturoiul din pasta poate fi inlocuit cu usturoi granulat pentru o aroma mai subtila.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 146kcal
Ai incercat reteta?Povesteste in comentarii cum ti-a iesit.!

Foarte simple si gustoase aceste bruschete de mazare cu menta, gustarea perfecta si sanatoasa potrivita la orice ora.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating