Briose cu mere si nuci
|

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci, desert rustic, foarte simplu de facut, cu ingrediente la indemana si gustoase….Ce ziceti, nu va tenteaza?

Briose cu mere si nuci
 

Hehe, am zis eu de provocarea Romaniei, cum am intarziat si am publicat a doua reteta in septembrie….

Dar ce ziceti de reteta asta? Am vrut s-o public acum vreo saptamana. Nu de alta dar am inscris-o si la un concurs de briose pe www.decoblog.ro. Nu numai ca n-am publicat-o dar am si uitat complet de concurs.

Adica initial ma gandeam sa cersesc si eu votul vostru, unul acolo sa fiu acolo pe un loc respectabil pe la jumatatea clasamentului macar. Ha, foarte tare a fost ca am uitat…sa mai cersesc! Oricum nu aveam cu ce ma lauda prea tare, briosa mea a fost una obisnuita. Nu a avut nici decoratii speciale, asa ca nu meritam sa castig primele trei locuri, au fost niste fete pe acolo care chiar s-au straduit.

Oricum, reteta asta este foarte buna, zic eu, cand vine frigul, aromele ei te fac sa ai un sentiment de cosy – cum spune englezul – de confort. Nici nu mai are nevoie de vreo crema deasupra, de fapt, cred ca o crema ar impopotona-o prea mult, un ceai aromat este mai mult decat suficient ca acompaniament. Parol.

Briose cu mere si nuci – reteta completa, printabila

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Briose cu mere si nuci, desertul perfect pentru o seara lejera in familie
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 25 minutes
timp total 45 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 937 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 bucati ou
  • 100 g unt
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte ­
  • 300 g pulpa de mar curatata de cotor si coaja
  • 50 g nuca
  • 100 g caramele moi
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura scortisoara pudra, optional
  • 1 - 2 bucati cuisoare rase, optional
  • 1 lingurita nucsoara optional

Mod de preparare
 

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
  • Intr-o craticioara, punem untul si-l topim pe o flacara domoala.
  • Cand s-a lichefiat, il luam de pe foc, intr-o farfurie adanca spargem cele doua oua si le batem ca pentru omleta.
  • Odata untul racit, turnam in fir subtire in oua in timp ce batem viguros cu furculita.
  • Am curatat merele de coaja si seminte si le-am taiat marunt. Obtinem cam 300 gr pulpa de mar de la trei mere mari.
  • Nucile se aleg sa nu scape cumva vreo coaja si se maruntesc grosier cu cutitul, eu le-am si prajit nitel intr-o tava, cat sa capete o usoara aroma. Tot acum taiem si caramele in bucatele mai mici.
  • Amestecam faina cu ouale amestecate cu untul, adaugam laptele, smantana, praful de copt si bicarbonatul, amestecam bine sa omogenizam aluatul.
  • Adaugam si merele, nucile si caramele, ce alt condiment mai ne face cu ochiul, mestecam pentru uniformizare.
  • Pregatim tava de briose, asezand hartia de copt in fiecare forma a tavii, dupa care cu o lingura, punem aluat in fiecare…adancitura, am pus suficient aluat cat sa umple pe trei sferturi fiecare forma…..
  • Punem la copt in cuptor cam 25 de minute pana cand cresc frumos si se rumenesc de mai mare dragul.
  • Se verifica de-s gata cu testul scobitorii: infigem o scobitoare in briosa iar daca iese curata, e gata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

…Simplu, nu?

Similar Posts

8 Comments

  1. @ Fancy: bine ai venit pe aici:))))
    @ Antonina, pe fundal e Ochiul boului, super floare, poate fi in mai multe culori si tine muuuuuult. Am inscris briosa la concurs dar am uitat sa-l si urmaresc, asa ca acum nu stiu nici macar ce punctaj am luat. Sau daca m-a votat cineva.:D
    @ Mihaela, de acord cu tine.
    @ Amoush, multam:)
    @ Adela, pupicei si tie:)

Dă-i un răspuns lui Fancy Cake Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.