Briose cu cascaval (reteta video atasata)

Briose cu cascaval

Zilele acestea am facut briose cu cascaval, reteta pe care am testat-o, s-a dovedit un real succes, se face foarte repede, briosele sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive.

Briose cu cascaval

Si ca sa va conving cat de usor se fac aceste aperitive, va invit sa urmariti reteta video de mai jos, reteta printabila este in josul postarii, gata sa va ajute sa preparati aceste delicii sarate.

Briose cu cascaval

Briose cu cascaval (reteta video atasata)

Tip de reteta: Aperitive si gustari
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 25 minutes
timp total: 35 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta de briosa aperitiv, delicioasa si usor de preparat
Print

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • marar sau alta verdeata preferata

Optional

  • sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul

Mod de preparare

  1. Mixam ouale cu sarea.
  2. Turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana.
  3. Inglobam si cascavalul si verdeata maruntita.
  4. Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum.
  5. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa.
  6. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.
  7. Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobim putin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......
  8. Buuuunnnnn!

Alte retete cu cascaval pe blogul Casuta Laurei

Cascaval de casa – reteta cascavalului facut in casa, simplu si usor,prezentat pas cu pas – e mult mai simplu decat crezi

Crostini cu cascaval – o reteta aperitiv de origine italiana, simpla si hranitoare

Comments (1)

Leave a comment

1 Shares
Share1
Pin
+1
Yum
Share
Email