Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza

Blat de pizza

Am tot cautat de multa vreme reteta perfecta de blat subtire de pizza, asa cum ne place noua, subtire, moale dar si usor crocant (pretentii, pretentii)….. Saptamana trecuta am cumparat cartea “Pizza si focaccia” de la Adevarul si am incercat reteta lor de blat. A iesit suuuuper, moale cu o nuanta usor crocanta, am cazut de acord cu iubi ca…. this is it. Nu cred ca ma caut altul desi….never say never.

Blat subtire de pizza – reteta

 

Blat subtire de pizza

Blat subtire de pizza

Bucatarie: italiana
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Reteta de blat subtire de pizza, povestita pas cu pas

Print

Ingrediente

  • 400 gr. faina alba 000
  • 200 ml apa temperatura acesteia e hiper-importanta, 22 grade C iarna si 18 grade C vara, in caz contrar, musiu aluat va face nazuri.
  • 1/2 cub drojdie
  • 3 linguri ulei de masline (extravirgin de preferinta caci ajuta la elasticitatea aluatului)
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Intr-o ceasca, maruntim drojdia in doua - trei linguri de apa calduta, adaugam zaharul, uleiul si amestecam sprinten pana se omogenizeaza toate ingredientele cat de cat.

  2. Am cernut faina si am facut in mijloc o gaura in care am turnat amestecul din drojdie. 

  3. Am inceput sa amestec, putin cate putin am adaugat si restul de apa dar trebuie sa zic ca nu a fost nevoie de 200 ml ci de mai putin, asa ca turnati apa cate putin si vedeti cum se prezinta aluatul; trebuie sa fie moale, elastic dar nu apos.

  4. Dupa ce l-am framantat si omogenizat bine, ii dam o forma rotunda, presaram faina deasupra si-l lasam sa creasca doua ore intr-un lighenas (castron), acoperit cu un servet curat. Observatie Eu una l-am lasat in chiar lighenasul in care l-am framantat, este un lighenas pe care-l folosesc cand fac aluaturi, mi-e mai la indemana sa-l framant intr-un recipient decat pe masa si evit sa fac mai multa mizerie decat e cazul.

  5. Dupa doua ore, aluatul s-a cam “infoiat in pene”, asa ca il luam si-l impartim in cate portii dorim sa avem. 

  6. Fiecare aluat portionat e rotunjit la randul lui si toate lasate inca o ora la dospit, acoperite de un servet curat. 

  7. Luam un sucitor si intindem portiile de aluat – unul cate unul, m-am straduit sa le dau o forma rotunda. D

  8. Deasupra blatului am pus sosul de rosii (reteta lui Jamie Oliver), am presarat ingredientele de topping si l-am bagat la cuptor deja incins. 

  9. E gata in intervalul 15 – 30 minute, depinde de cuptor.

Blat subtire de pizza – reteta pas cu pas

Pregatim drojdia….

_DSC0673

Amestecam drojdia cu faina ………adaugam si apa putin cate putin…..

_DSC0675

Punem aluatul la crescut,,,,,,,

_DSC0676_DSC0677

Aluatul dospit….

_DSC0692Intindem blatul, asamblam pizza…….. Iete ca-n reclama.

Inainte: _DSC0693

Dupa:

_DSC0695

Pizzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Alte retete de pizza de pe blog le gasiti aici:

Pizza delicioasa de post

Prima varianta de blat de pizza pe care am incercat-o este aceasta dar am abandonat-o cand am testat reteta de fata care mi s-a parut mai reusita.

O varianta de pizza dietetica dar surprinzator de gustoasa este pizza cu crusta de conopida.

O pizza rapida pe care o gateam des cand am tinut dieta Dukan este pizza 5 minute.  Nu sunt sigura ca cineva care nu tine dieta Dukan ar incerca-o dar e o alternativa satioasa si interesata de mic dejun.

Comments (6)

  1. 25 iunie 2011 - 05:39 Răspunde

    Yummy, mi-ai facut pofta de pizza!

  2. 25 iunie 2011 - 06:45 Răspunde

    Oricat de cald ar fi afara, o pizza nu strica niciodata 🙂

  3. 25 iunie 2011 - 12:34 Răspunde

    Sa stii ca am sa incerc reteta,cam aceleasi „mofturi” le am si eu in ceea ce priveste o pizza.Arata foarte apetisant.Pupici.

  4. 27 iunie 2011 - 07:43 Răspunde

    O doamne, sunt cu limba pe afara …

  5. 27 iunie 2011 - 11:29 Răspunde

    Pizzaaaa… O sa incerc si eu, ca mi-ai facut pofta :D.

  6. 12 august 2013 - 09:20 Răspunde

    O pizza excelenta !!!!!!!!!!

Leave a comment

126 Shares
Share116
Pin9
+11
Yum
Share
Email