Aripioare de pui picante cu salata de castraveti
|

Aripioare de pui picante cu salata de castraveti

Aceste dementiale aripioare de pui picante cu salata de castraveti sunt o reteta marca Secretele bucatariei. Acolo le-am ochit, aratau bestial asa ca imediat am trecut-o pe „to do list”. Buneeeeeee rau. Va avertizez ca pot da dependenta si te pot face sa consumi cantitati astronomice – doar pentru ca sunt atat de delicioaseeee. A se prepara deci in cantitati limitate. Sa nu spuneti ca nu v-am spus:))).

Aripioare de pui picante cu salata de castraveti

Lasand gluma la o parte, aceste aripioare de pui picante cu salata de castraveti pot trece si in categoria aperitive sau gustari la un bufet suedez. Cu siguranta vor fi foarte apreciate.

O alta reteta delicioasa cu aripioare de pui puteti gasi aici, niste gustoase aripioare crocante ca la KFC.

Aripioare de pui picante – reteta completa, printabila

Aripioare de pui picante cu salata de castraveti

Aripioare de pui picante cu salata de castraveti

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aripioare picante de pui, o reteta rapida, delicioasa si favorita intregii familii
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 35 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie mediteraneana
calorii 310 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • aripioare de pui
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 -3 linguri boia de ardei
  • 2 bucati castravete
  • ceapa verde
  • 3 - 4 linguri ulei
  • otet dupa gust

Mod de preparare
 

  • Se incinge cuptorul la 220 grade C. Eu n-am folosit cuptorul, ci grilul de aragaz, cred ca ies la fel de bine la cuptor.
  • Facem salata: se taie coaja castravetilor, ii feliem subtire, ii punem intr-un bol, ii saram si ii lasam putin sa lase apa. Adaugam apoi ulei, putin otet si ceapa verde, potrivim gustul cu sare, piper. In reteta orginara era si ardei iute feliat subtire, mie nu-mi place, asa ca n-am pus.
  • Saram si piperam aripioarele. Daca folosim cuptorul, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si le coacem la cuptor timp de cca 20 de minute. Eu le-am pus pur si simplu pe gril.
  • Dupa douazeci de minute, le luam si le pudram cu boia (ungeti-le cu putin ulei daca nu se prinde) si se mai coc 10 minute sau pana sunt facute.
  • Se servesc calde dar sunt bune si reci.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

colajaripioarepicante

Similar Posts

16 Comments

  1. foarte faine arata.yummy.eu din comoditate folosesc grill-ul pentru plita sau tigaie grill.am terasa pe casa unde e si gratar dar cine sa faca focul.minunata idee.pup Laura

  2. Frumos, simplu si bun! Eu n-am grill din acesta, doar o tigaie tip grill. Dar le fac in cuptor pe grill. Si, sigur, nu o sa ma feresc de ardeiul iute! Mie imi place mult gustul picant. O saptamana frumoasa, Laura!

  3. Elena, merita sa investesti in grilul asta pe aragaz. Se gaseste in mai toate supermarketurile, de multe ori e la oferta, ori cu o tava, cu oale…Si da, aripioarele astea sunt delicoase.:)))))

  4. Când văd cum arată și când știu cât e de bună pielicica aia, dar când știu și cât e de toxică, risc să fac precum măgarul lui Buridan… 😀

  5. Eu ador mancarea condimentata, problema e ca ceilalti din familie nu sunt de aceeasi parere.
    As incerca reteta cu prima ocazie, cateva picante pentru mine, cateva simple pentru ceilalti!
    Arata tare bine!

Dă-i un răspuns lui Cardinal Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.